søndag den 29. maj 2011

Smertefri fødsel

Der er jo babyboom i blogland Den skønne Carla skal være mor, Krabbe skal være storebror og Øglen skal være storesøster bare for at nævne nogen. Jeg bliver helt misundelig på alle de dejlige små babyer der skal komme til verden. Det ER bare fantastisk at få sådan en lille ny i armene og at lære den at kende. Det er meningen, at Svesken skal være storesøster på et tidspunk, men lige nu er hun alligevel lidt for lille, og graviditet går ret dårligt med jobsøgning og flytning, så vi venter.

Dunken en lille måned før termin.


 Men iiih hvor jeg glæder mig til vi får nr. 2. Jeg glæder mig overhovedet ikke til at være gravid, det synes jeg er både kedeligt, langtrukken og besværligt. Det endda uden at lide af noget som helst andet end grødhjerne og plukkeveer. Til gengæld glæder jeg mig vildt til at føde! Jeg er megagod til at føde, når jeg selv skal sige det (det var jo i hvertfald en succes første gang). Flere af damerne i min familie har født meget hurtigt, og derfor gik jeg på jagt efter et fødselsforberedelseskursus, hvor man gik i dybden med afspænding og vejrtrækning. En af mine veninder anbefalede mig bogen: 'Fødsel uden smerte' af Dr. Lamaze  (Ja det er ham der har lagt navn til lamaze-teknik), så jeg googlede selvfølgelig videre i den dur, for hvem har ikke lyst til at føde uden smerte. Jeg fandt Anja Bay og hendes smertefri fødselskursus. Ved I hvad? Det virkede sgu, jeg havde en feeeeeeed fødsel, og det gjorde ikke ondt. Nuvel det var anstrengede og krævede mange kræfte,r men det gjorde altså ikke ondt. Jeg har planer om at tage et brush up kursus, når der en gang skal pressede noget mere barn ud. Men indtil da vil jeg nøjes med at anbefale, jer der skulle have lyst at undersøge dr. Lamaze og hans teknikker.
Hvis I vil læse mere detaljeret om min fødsel, kan I læse her.

(For god orden skyld, vil jeg nævne at jeg ikke er ansat hos Anja og kun skriver dette fordi, jeg tror på at det kunne være fedt for andre at have gode fødselsoplevelser)

6 kommentarer:

 1. Wow - både til din smertefri fødsel, men også til dig - hvis det er din krop en måned før termin er jeg målløs (og misundelig..)

  SvarSlet
 2. 'Kæft, hvor er du flot gravid. Det var da helt vildt!

  Kan i øvrigt godt følge dig i det der med at glæde sig til fødslen. Jeg kan dog ikke sige mig fri for, at min (eller, altså... Øglens...) fødsel gjorde naller, men det var faktisk primært veerne, der trak tænder ud. Selve fødselsforløbet gik relativt let og om ikke smertefrit, så i hvert fald hurtigt...

  SvarSlet
 3. Jo tak for kommentarende. Desværre er jeg stadig udstyret med dobbelthagen og blevet indhentet af en knap så fræk sukkerdelle. Man kan jo altid bliver gravid igen, så dellen kan blive fordel over det udstrakte maveskind :-D

  SvarSlet
 4. ^^ Der skulle så stå tak for komplimenterne.

  SvarSlet
 5. He - må lige kommentere på denne her på min "samle op runde i blogland" :-) Fedt indlæg - har det på samme måde med det der med at være gravid og føde. Dødkedeligt at være gravid men megafedt at føde! Og lækker dunk! Og kommer du ikke ned og hilser næste gang jeg er i butikken (den 18. om formiddagen) - så giver jeg kaffe.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 6. Jeg ser lige dette indlæg og må kommentere på det med smertefri fødsel.
  Jeg var med til min venindes fødsel for 2½ år siden og hun fødte uden at have smerter og uden at skrige eller noget. Det var vildt fedt at sidde ved siden af hende og se hende kontrollere sine véer i dén grad. Fantastisk oplevelse :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...