søndag den 17. maj 2015

Forstads-forhaven

I sidste uge snakkede jeg lidt med Maskinmesteren, som bor inde ved siden af. Vi kom ind på, at den del af forhaven, som vender ind mod ham ikke var alt for tjekket. Jeg delte min femårsplan med ham. Den handlede om fældning af div. forvoksede kirkegårdsplanter og så noget græs og et flot lille træ.

Da jeg kom hjem i søndags efter en meget lang arbejdsweekend, var forhaven nøgen. Maskinmesterens  storebro træ-cowboyen var kommet forbi og så var gutterne ellers blevet enige om, at de træer ligeså godt kunne komme ned nu som senere. Det er blevet arrangeret rullegræs i løbet af næste uge, men jeg skøjter rundt i hvilket træ, der det helt rigtige til den plads.

Egenlig havde jeg bare forestillet mig et magnoliatræ, men de blomster samtidigt med kirsebærtræet og jeg kunne godt tænke mig at få forlænget blomstringsperioden på matriklen. Så nu er jeg ude i overvejelser noget med et japansk ahorn, men er ikke sikker på, at jeg orker at vente 50 år til det er ca. stort nok til at nå op over buskhøjde. Så har jeg også overvejet et tempeltræ, fordi de har de smukkeste blade, men det bliver vist bare urimeligt højt og så er jeg ikke helt blæst bagover ved tanken om frugter, der lugter af harsk smør.

Hvis der skulle sidde en botanikinteresseret læser derude, så hører jeg gerne om et smukt træ, der bliver omkring 5 meter højt inden for de næste 5 år (og så i øvrigt holder højden der), blomster overdådigt og måske har særligt smukke blade. For det er præcist sådan et træ vi skal have ude i forhaven.

1 kommentar:

  1. Er absolut ikke botaniker, men hvad med et æbletræ af en slags?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...