mandag den 27. april 2015

skoldkopper version 2

Alfen er kommet efter det med de skoldkopper. Det der fredag aften var tre små bitte skoldkopper, havde lørdag aften forvandlet til de optimale 17 røde pletter. Søndag aften var der 50 og da vi vågnede i morges var han sat til over det hele. Heldigvis er han stadig temmelig upåvirket og holder virkelig højt humør. Så vi holder (endnu) en uge med sygt barn.

Faktisk holder vi en uge med to syge børn, for Svesken er også hjemme. Hun topper lige skoldkoppe-pesten med et børnseår i næsen. Vi spottede det lørdag eftermiddag og blev enige om, det nok skulle i behandling med det samme. Så efter aftensmad hang Hr. F ud i telefonkøen til vagtlægen i den forventning om, at sådan noget børnesår, som efterfølgning af skoldkopper kunne klares med sygeplejersken. Men vi tog fejl. Når det er i næsen skal der antibiotika til og det vil de, fornuftigt nok, ikke udskrive uden at se patienten. Så verdens bedste genboer lagde bil til at Hr. F og Svesken rundtur til Sygehuset og Døgnapoteket. De var hjemme lige inden midnat og Svesken var gået kold og ikke klar til at blive medicineret.

Penicilin efterlod os med et andet og større problem end et klammo sår i næsen. Nemlig at ungen ikke spiser den slags hæslige præparater. Sidst vi forsøgte med flydende primcilin, ørlede hun da vi efter flere forsøg med at skjule det i bl.a is og yogurt, endte med at tvinge det i hende med en sprøjte bagerst i munden. Vi kunne godt forstå hende, for fy for f.... det stads både lugter og smager værre end, hvad nogen kunne have lyst til at indtage.
Denne gang insiterede Hr. F på tabletter og vi har fundet ud af at knuse dem i nutella og skylle ned med saftevand. Men géni-stregen består i vaskeægte bestikkelse. Vi har tilsidesat al pædagogisk fornuft og motiverer barnet til at spise pillerne, ved at have lovet hende en Anna-(fra Frost)-kjole, når hun har 20 x'er, en for hver pille, på vores flotte afkrydsningsskema.
Nu er hun selv helt obs på at vi skal huske pillerne og næste gang, hvis der bliver sådan en, behøver vi nok kun enten nutalla/saftevand eller afkrydsningsskema.


3 kommentarer:

 1. Jamen sikke sej hun er. Her vil ungerne ikke røre pillerne men heldigvis vil de rigtig gerne ha' det der klamme flydende noget. Det er jo så fint men sidst prinsessepigen skulle ha' det havde apoteket givet os piller - de måtte byttes for ungen kastede op trods vi forsøgte mange måder at skjule pillen..... Apoteket var ikke glade og synes vist jeg var pylret. Go' bedring med begge børn. Håber det er over for jer snart.

  SvarSlet
 2. Tak for god bedring. Vi håber at alfen har toppet og at han er frisk på mandag

  SvarSlet
 3. Isaac eeeelsker penicillin med jordbærsmag...men ok, han er også en sucker for alt syntetisk slik - ydrk.
  God bedring derovre. Håber I får en skøn og frisk weekend <3

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...