søndag den 28. oktober 2012

Luksusfælden

Vi har brugt mange penge i oktober måned. Først bil-sittede vi, den slags er dyrt i benzin og ture i IKEA. Så har Hr. F frekventeret noget tandlæge af den type, der knuser kæbe og gror det et andet sted i munden og til sidst var der tur på spapaladset som også lige kostede knaster.

Vi har besluttet at stramme op og spare på luksustingene, så vi en gang i fremtiden faktisk kan få råd til at bo på egen matrikel et andet sted end Lolland.
Derfor har jeg kastet mig ud i et eksperiment af den mere analfikserede slags, hvor alle bonner indsamles og indskrive i noget excelark med små bemærkninger om rabbatter, tilbud og nødvendighed.

Indtilvidere går det som en leg, jeg har gjort det én dag. Jeg er ret spændt på, hvordan det går om en uge, når vi har klathandlet mælk og chokolade. Og så er jeg endnu mere spændt på om excelarket afslører ting i vores daglige forbrug, vi ikke er opmærksomme på.
Den ultimative drøm er jo, at det går op for os, at vi kan spare en hulas masse ved at lægge vores vaner maginalt om, eller at excelarket har en præventiv virkning, fordi det bare ikke er rigtigt fedt at få udpenslet, hvor meget slikkelade der faktisk bliver købt og hvad det egenlig koster os samlet.

Det her har potentiale til at gøre os både smaller om livet og tungere i pungen. Ønsk mig held og lykke.


5 kommentarer:

 1. Sejt! Har du været i lære hos Konen? Tror hun er benhård til den slags. Jeg gør det akkurat én dag og går så kold i det. Sad, but true.

  Til gengæld har jeg opdaget, at hvis jeg ikke køber slik, så spiser jeg det ikke. Hva' ba'! Det er da både økonomisk og sundhedsmæssigt win-win (at jeg så får lyst til at spise sukker med ske ud af posen er en anden sag). Og når jeg køber de lækre ting, køber jeg kun øko-hejs som i kraft af sin pris ikke bliver kværnet på én aften - og ungerne får ikke al mulig e-lort derhjemme. Igen win-win.

  Men damn, jeg håber, at I når jeres mål. Tror dog også der skal være plads til at være bilsittere engang imellem, spaophold og tandlæger. Ellers bliver det for surt.

  Og nu holder jeg mund. Pøj med det!

  SvarSlet
 2. Den præventive virkning har det i hvert fald. Jeg bliver totalt hønsemund når der er sådan en uge med meeeeeegamange posteringer. Men som Rikke siger så er jeg ret hård med den slags i forvejen - ville også lægge mærke til det uden mit regneark.

  Skal jeg lave en guide, ligesom med legoet? Haha

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak siger Camp Chaos (og min bankdame) :)

   Slet
 3. Ja jeg synes faktisk også det er en ret god idé med Konens Økonomiguide for dummies.

  SvarSlet
 4. Vi er lige startet på det samme - der går strygende - på 3 dag ;0)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...