fredag den 5. december 2014

Fødselsdage og løjer

Over på mit arbejde er der en meget fint juletradition, som egenlig ikke er en juletradition men faktisk en fødselsdagfest. I dag er det nemlig Thailands konges fødselsdag og han er en meget stor mand i Thailand, som kræver en meget fin fejring. Derfor kommer der en delegation fra den Thailandske ambassade og holder fest i vores sal. Det er bare så fint med fine dragter i silke, mad i hapse størrelse og en mand der spille piano. Der er også mænd i flotte uniformer og biler med tonede ruder, faktisk er der også politi. Men det fedeste er nu alligvel, det store, let gyldne portræt de stiller op af kongen. Malet den gang han var ung og viril, og bar en meget flot 70'er brille.
Jeg elsker det, og bliver bare i så godt humør af al den umage, der bliver gjort for en mand på den anden side af jorden. 

Så når der har været kongefest, så er min jul ligesom skudt igang. Jeg har ellers forsøgt at få styr på decemberløjerne lidt før i år. For unger må meget gerne tro på, at der bor en nisse ude i køkkenet, bagved den dertilindrettede dør med tilbehør. Jeg elsker den magi, som sådan en lille nisse kan klemme ind i en hektisk hverdagsmorgen. Svesken dirrede af spænding og lykke i morges, da hun opdagede at Nissen havde spist noget af den grød, som hun havde stillet frem til den. Vi kører en blanding af gaver, løjer og opgaver. Nissens indkøbe har nemlig en lidt stram politik på plastik-lort og nægter at købe ting, som ellers ikke ville havne i vores hjem.
Jeg synes også, det er fedt med løjer, men det er ligesom om at sådan nogle nisser mest af alt roder lidt ekstra. lidt ekstra rod ville ingen opdage i Enfamiliehuset, fordi vi pt bor i gangen mens vi sætter stuen i stand. Jeg kunne hænge vasketøj op over spisebordet, og ællingerne ville synes at det faldt ind under normalt. På samme måde ville havregryn på gulvet eller overtøj på alle møblerne bare blive opfatte som normen.
Jeg forsøger at hive alt den gode inspiration ud af andre jeg kan, og har faktisk retmeget optur over #nissestreger over på insta. Hvis der sidder en læse eller to med løjer, som ikke er mere rod, så skriv det lige i en kommentar.

Glæ'li' jul

2 kommentarer:

  1. Her gør ting son en blok og en pakke farveblyanter fra Tigerbutikken stadig lykke. Vores unger 7 og 9år. Sidste søndag var det et skakspil og en professerterning. de tror fuldt og fast på det er nissen der kommer og at han besøger de mindre børn oftere og derfor kun kommer søndag nu der skolebørn. Vi elsker magien og julen:) Vores juletræ kom den anden nat - Meget magisk;) Tigerbutikken har små puslespil de kan farvelægge, det ekĺskede vores da de var lidt mindre. Glædelig jul:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Magien er bare det bedste. Jeg har tænkt mig at gøre mig meget umage med, at den vare ved så længe som muligt. :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...