søndag den 6. april 2014

Ud over gæster

Sådan et helt nyt hus tåler at blive vist meget frem. Vi har igen brugt weekenden på at guide besøgende igennem de mange kvm. I går formiddags kom farmor for at se på herlighederne og nusse om ungerne. Vi strøg i nærmeste byggemarked for at købe sand til sandkassen og få jord og ukrudtsdug til højbedene. I løbet af eftermiddagen indfandt Hr. F's fætter med familie sig, de blev og hyggede til aftensmad og da det var ovre, var den lørdag ligesom slut.

Farmor var en engel, som tog ællingerne i morges (og opvasken i løbet af dagen). Så jeg har sovet virkelig mange timer i nat og var derfor ikke til at stoppe, da småregnede holdt inde og jeg fik min kedeldragt på. Haven er nu udstyret med komplet sandkasse med sand (og en plan om et legehus, på sigt), højbed med jordbærplanter og intermistisk drivhusanordning over og græsslåmaskine af den håndskubbede typer (efter endnu en tur i byggedmarkede).
Også i dag blev enfamiliehuset vist frem, for Hr. F's barndomsven kiggede ud og præsenterede sin nye kæreste begge fra Fødeøen. Så vi har også fået talt lidt dialekt og spist noget kage.
I morgen starter endnu en uge, og jeg har pt ikke forventninger om, at vi får lavet ret meget andet end hverdagsdrift. Hvis vi er effektive, får vi sat nogle ting op på de nye reoler i kælderen og fjernet det sidste tapet, på det der skal være Sveskens værelse, sådan påsken kan bruges til at spartle og filte derinde.
Morfar kommer på besøg, så der er igen bil til rådighed. Det betyder nok en tur eller to på genbrugsstationen, muligvis med de taksplanter der skal fældes i haven og noget af alt det pap sådan en flytning genererer.

Jeg har opdaget, at jeg totalt er til haven. Jeg drømmer om den spiselige, romantiske og sjove have, fremfor den stæsegrønne kirkegårdsversion vi har arvet fra radioamatøren, der boede her tidligere.
Åh hvis bare vi havde penge og tid, ville her snart stå magnoliatræer, drivhuse, rabarbernede og fancy pants legehuse på hver en cm udeareal. Men ind til videre, har livet manden kun at gære de sidste to højbede færdige og sætte de allerede købte blomster ud og så ellers holde fokus indendøre. Men uha det er svært, når haven lokker med lunt vejr og en god fornemmelse i krop og sjæl.
Højbed med jordbær.


Martsvioler (siger IGpanelet)


Sveske med mariehøne.


Kortlægning af haven og den planter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...