mandag den 5. september 2011

Jung og jeg

Et tilbagevendende tema her på bloggen er min mangel på struktur og fokus. Et emne der tit følger efter, er min irritation over samme. Jeg synes, det er så nederen, at jeg, som det voksne menneske jeg er, ikke formår at gøre helt alm. voksenting, som at holde orden, afslutte projekter og have en fritidsinterresse i mere end 3 mdr ad gangen.
Derfor har jeg taget kontakt til en, erhvervspskolog, der skal hjælpe mig med at få et overblik over, hvad den mon er for nogle løse forbindelser, der er i mit hoved, og ikke mindst, hvordan jeg for dem forbundet.
I dag har vi haft en opklarende samtale, hvor det er blevet klarlagt hvilke områder indsatsen skal lægges i. Nu skal jeg udfylde et Jungiansk type index, så det kan åbenbares, hvor jeg har udviklingspotentiale.

Jeg er i øvrigt allerede meget positiv, fordi terapeuten mener, at jeg keder mig, når jeg løber/dyrker yoga/danser tango/indsæt selv anden fritidsinterresse, fordi jeg er begavet at jeg trænger til nye udfordringer og stimuli hurtigt.


- Fra telefonen!

1 kommentar:

  1. Hehe - det lyder bekendt, det der. Jeg har dog aldrig haft fat i en erhvervspsykolog, men har til gengæld gået på et kursus engang, hvor jeg tog en eller anden personlighedstest-ting. Karrieremodellen, hed den vist. Bon'ede totalt ud som såkaldt "episodisk", og kunne kun nikke genkendende til stort set alt, hvad der stod. Nu kan jeg selvfølgelig ikke finde min egen test, men jeg har googlet lidt og fundet frem til følgende:

    *Episodisk* Den fjerde karriereretning, den episodiske ... ... indebærer en masse bevægelse og en masse skift. Lidt paradoksalt kan det formuleres, som at det episodiske karrieremønster er "en stabil mangel på på stabilitet". Set fra det episodiske perspektiv består en succesfuld karriere af et stort tag selv bord af muligheder. Den episodiske skifter job, funktion eller indhold i job meget tit, som regel i gennemsnit hver 2. - 4. år De vigtigste motiver for en episodisk er: forandring, uafhængighed og interpersonel kontakt.

    Og det behøver jo så ikke kun være i karrieren man er episodiker, kunne min kursusleder fortælle mig. Så når jeg (igen) bliver træt af, at jeg åbenbart ikke evner at holde interessen for særlig meget i særlig lang tid, så plæderer jeg bare 'episodiker'. Og så bliver det lissom lidt mere legalt (om end ikke mindre irriterende for mig selv :-))

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...