fredag den 9. september 2011

Hue med snoninger og pompom DIY

Så er den her, den længe ventede Gør det selv, til mit første stykke strik design (Man skal tale sine egne ting op, ik'da?)

Hue med snoninger og pompom.


Jeg har brugt Drops Eskimo 100% new wool og strømpepind 8, 3½-4 nøgler inkl. pompom.

Rib:
Slå 64 masker op, strik rib 2 r, 2 v  rundt til 14 cm.

Snoninger:
Herefter skal der strikkes snoninger, strik første maske ret, løft linken og strik den drejet ret og strik de næste to masker ret og så en vrang (Så nu er der 65 masker i en omgang). Fortsæt med 4 r, 1 v de næste 2 omgange. Næste omgang løftes de 2 første retmaske af på hjælpepind, de 2 næste retmasker strikkes, de 2 på hjælpepinden strikkes og så vrangmasken, dette gentages omgangen rundt, herefter 4r, 1 v i 4 omgange, gentag til 14 cm.

Aflukning:
Det er nemmeste at lukke af efter de 4 omgange 4 r, 1 v.
Løft 1 rm løst over, strik næste rm, løft den løse maske over den strikkede, strik næste rm, løft vm over den ustrikkede rm og strik rm'en. Fortsæt omgangen rundt.
Løft 1 rm løst over, strik næste rm, løft den løse maske over den strikkede og strink næste rm, Fortsæt omgangen rundt.
Løft 1 rm løst over, strik næste rm, løft den løse maske over den strikkede, Fortsæt omgangen rundt. Bryd garn ca. 30 cm fra. Sy garnet gennem de resterende masker og træk sammen. Lad det overskydende garn sidde fast til montering af pompom.

Lav pompom i ønsket størrelse, men vær opmærksom på at store pompomer er tunge og derfor hiver i huen. Monter pompom på toppen af huen et voilá!

Jeg har aldrig lavet DIY Gør det selv før, så hvis det er uforståligt så giv lige lyd ik, så jeg kan rette det.

P.S. Anne, der er ikke noget horn, men en kæmpekvast!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...