mandag den 7. juli 2014

Forstadshaven

Jeg har nævnt det før, at jeg har store planer for det hele ude i Forstadshaven. Jeg tegner stadig på det perfekte legehus til ællingerne, og jeg nusser og pusser om de planter, vi har derude. Svesken elsker, at hun kan plukke ærter og hive gulerødder op. Hun er meget sød til at dele med Alfen, som kvittere med en lille dans af lykke, når hun stikker ham ærtebælge med ærter så store som nødder.

Vi har lært en masse om have i de måneder, vi har været ansvarlige for vores egen. Jeg har eks. lært at stort set alt det, der ikke ligefrem er en spiseplante med stor sandsyndlighed er GIFTIGT. Noget mere end andet, men helt almindelige ting som liguster, påskeliljer og lathyrus er pludselige pissefarlige. Eller det kommer lidt an på, hvem man spøger. Jeg overvejede at fælde alt det, der er giftigt, men så kom jeg i tanke om, at jeg selv har overlevet en barndom med både snebærbuske og guldregn. Så nu er planen at lære ællingerne, at de ikke måske spise andet, end det vi har i højbedene.

Det er også gået op for mig, at det jeg i virkeligheden drømte om, da vi drømte om have primær var sol, græs og blomster i krukker. I hvertfald er jeg frustreret over, hvor meget de høje træer, der er i vores have, skygger for alting.
Der er et ret stort egetræ, og det er pænt bevares, men det skygger også det meste af dagen i den del af haven, hvor et drivhus og flere bede ville være oplagt. Ligesom det nåletræ der giver lidt mindre indsyn til vores terrasse og drysser hysterisk mange stikkende nåle ud over både terrasse og plæne, også giver skygge på terrassen et de timer om eftermiddagen, hvor sol på terrasen ville være mere end velkommen.
Vi har allerede fældet en del træer og buske, hver gang er vi blevet lidt overrasket over, hvor meget lys og luft det har givet, men vi har også lige skulle bruge et par dage til at vænne os til det nye og mere nøgne udtryk, haven har fået. Så nu er det store spørgsmål om vi tør at fælde mere, og hvis vi gør, om vi så får naboerne på nakken, fordi der evt. kunne være andre, der har følelser for egetræet. Nå men under alle omstændigheder bliver det, som så meget andet, på sigt med de store ændringer uden for.

Nu står resten af dagen på tour og det er ikke fordi ferien er startet, til gengæld er Alfen nede med feber igen. Muligvis fordi der er tænder på vej eller muligvis fordi han er forkølet.

1 kommentar:

  1. I sidste ende, skal I gøre præcis det der gør jer glade. Jeg tror ikke man kan undgå at få naboer på nakken, når en af vejens eneste gamle, høje træer bliver fældet ;-) - men det er jo jeres grund, og jeres have (og manglende lys).
    - og hey, hvis I fælder det, så er jeg jo nødt til at hænge gardiner i stuen, og det er jo ikke så skidt enda :-D

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...